Aksa Akrilik'in Yenilikçi Projesi Aksafil, İstanbul Uluslararası İplik Fuarı'nda Büyük Beğeni Topladı!

  • İş Dünyası
  • Gökşen Akyüz

Aksa Akrilik'in Yenilikçi Projesi Aksafil, İstanbul Uluslararası İplik Fuarı'nda Büyük Beğeni Topladı!

Aksa Akrilik tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin sektörde çığır açan yeni projesi Aksafil, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İplik Fuarı'nda katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Türk ve Japon mühendislerin üç yıllık ortak çalışması sonucu hayata geçirilen Aksafil, fuarda en çok dikkat çeken yenilikler arasında yer aldı.

22-24 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara katılan Aksa Akrilik, dünyanın lider akrilik elyaf üreticisi olarak tanıtımını yaptığı Aksafil ile sekizinci kez bu önemli etkinlikte yerini aldı. Aksafil Üretim ve Satış Direktörü Haydar İnan, projenin 550 metre iplik çıkış hızı ile maliyetleri düşürme ve verimliliği artırma amaçlı başlatıldığını ve havayla büküm prensibi üzerine çalışan 'air jet' teknolojisi sayesinde hacimli akrilik iplikler üretildiğini belirtti.

İnan, Aksafil'in sektöre rekabet avantajı sağlamak ve yenilikçi bir soluk getirmek amacıyla geliştirildiğini ifade ederek, projenin üretim verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı hedeflediğini vurguladı. Aksafil'in 2022'de ilk üretim tesisinin faaliyete geçmesiyle başladığını, 2023'te ise projenin ikinci fazının devreye alındığını açıkladı. İnan, Aksafil'in triko, örme, halı ve el örgüsü gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunduğunu belirtti.

İnan, 2024 yılı hedeflerinin Aksafil projesi kapsamında devam eden geliştirmelerle sektöre yeni olanaklar sunmak olduğunu ifade etti. Bu çerçevede, yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanda yıllık 6 bin 600 ton kapasite ile çevreye duyarlı ve verimli bir proje olarak yola çıktıklarını anlattı. Aksafil'in, Türk tekstil sektörüne kalite anlamında büyük katkılar sağlayacağını ve yeni nesil teknolojilerle sektörün rekabet gücünü artırma hedefinde olduğunu dile getirdi.

İnan, Aksafil ürünlerinin dünya çapında ve özellikle triko sektöründe hızla kabul gördüğünü, zincir mağazaların koleksiyonlarında yer aldığını vurguladı. Ayrıca, bir halı markası ile geliştirilen ve viscon ile akrilik karışımından oluşan 'Viskolik' ipliğin piyasaya sunulduğunu ve 'Miramare Collection' adı altında büyük beğeni topladığını belirtti. Aksafil'in, sektöre sürdürülebilir kalite ve yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğini ifade ederek, projenin geleceğin ipliğini üretme vizyonuyla ilerlediğini sözlerine ekledi.